logo E GYhteiskuntavastuullisesti arveluttavat perintätoimistot haluavat jatkaa tapansa mukaan toimittamalla ihmisille ”jatkettua konkurssituomiota” hautaan asti. Suomessa tällainen toiminta näyttääkin onnistuvankin vuosi toisensa jälkeen turhan hyvin.

Pari satunnaista poimintaa lukuisista järjestömme tietoon tulleista

Eilen luotettavaksi tiedetty, hoiva-alalla toimiva henkilö kertoi järjestömme asiamiehelle kutakuinkin näin: Olen ostanut Hobby Hallista kodin sisustustuotteita aina joskus. Toimijaksi Hobby Halliin olikin nyt tullut perintätoimisto Lindorff. Valittuani maksutavaksi osamaksun oli Lindorff ilmoittanut, ettei maksutapa mene läpi. Lindorff ei myönnä osamaksua sellaiselle jolla on joskus ollut jonkunlainen velkajärjestely. Sillä ei siis näillä tiedoin ainakaan olisi Lindorffilla merkitystä, ettei velkajärjestelyä ja luottohäirömerkintää ole nykyään ja tulotasokin on kunnossa.

Velallisten tukiryhmästä eräs kommenteista tänään 29.8.15: Kysymys perintätoimistoissa on kylmästä bisneksestä, jossa käydään jopa lain harmaalla alueella, jotta ihminen saadaan pidettyä nykyajan tehokkaimmassa orjuudessa, jota länsimaissa on tarjolla. Olin kerran syömässä helsinkiläisravintolassa, jonka parkkipaikalla oli perintätoimiston auto. Kaksi miestä puhui estoitta lounasajan loppupuolella asioitaan, vaikka minä sentään olin kolmas asiakas paikassa. Keskustelun aiheina olivat mm. poliitikkojen lobbaus ja perinnän tehostaminen mm. sukulaisille soitellen, kun velallista ei muka saada kiinni. Näin kuulema velalliselle luodaan ”painetta” maksaa. Että näin eettistä toiminta on.

Mietittävää

Millä keinoin julkishallinto voisi nyt nopeuttaa kaikkien kuntien perintätoimen siirtymistä Kuntaliiton omistamalle, uudelle eettiselle toimijalle? Vaihtaminen edellyttää käsittääksemme jonkun tekemään valtuustoaloitteen.  Miten saada siis aloitteille tekijöitä rivakammin? Tähän mennessä järjestömme tiedossa on, että vasta Rovaniemi on toteuttanut vaihdon ja Tampereella on tehty aloite.

ETVK luottamuksen edistämiseksi kansalaisten ja hallinnon välillä.

Lisätty 29.8.15 klo 16.23 Louhi Webmail _ Hallinnolle yhteiskuntavastuullisesti arveluttavista perintätoimista