Vastaanottaja: ”kirjaamo@eduskunta.fi:” <kirjaamo@vnk.fi>, kirjaamo@ym.fi

ETVK varoittaa eduskuntaa ja viranomaisia: Ilmaston yleiset levitysmallit, joihin kansainvälinen politiikka perustuu tällä hetkellä, eivät ole tarkoituksenmukaisia.  Ilmastopolitiikan tulisi olla suunniteltu hyödyttämään ihmisten elämää, eikä suinkaan vaikeuttamaan sitä.

Moitimme ”ilmastohätätilanne”hysteriaa ja pelkoa lietsovaa propagandaa, jota on pitkään levitelty valtamedioissa.


Lista ilmastofaktoista, jotka ovat tieteellisesti todistettuja tai ainakin todistettavissa.

– Vesihöyry aiheuttaa yli 95% kasvihuoneilmiöstä maan päällä.
– Jos CO2 poistuisi kokonaan, niin kasvihuoneilmiön määrä pysyisi silti yli 99%:sesti saman suuruisena.
– CO2:n vaikutus kasvihuonekaasuna on mitätön verrattuna H2O:hon. H2O:n määrä on n. 40 kertainen CO2:n määrään verrattuna. Vesihöyryn absorbtiospektri on myös erittäin paljon laajempi, kuin CO2:lla kattaen myös lähes kokonaan CO2:n absorbtiotaajuudet.
– Ihmisen tuottamat CO2 päästöt ovat vain n. 4% luonnosta tulevista luonnollisista päästöistä. Päästöt eivät ole hyvä sana kuvaamaan tätä, koska ne liitetään saasteeseen ja CO2 ei ole saaste, vaan elintärkeä kaasu.
– Maan ilmakehän CO2 pitoisuus on ollut viime vuosisatoina hälyttävän alhainen.
– Maa on alkanut vihertää lisääntyneen CO2:n johdosta.
– Hiilidioksidilla ja globaalilla lämpötilalla ei korrelaatiota ja siksi niillä ei voi olla kausaliteettiäkään. Jonkinlaisen korrelaation voi löytää jos katsotaan dataa vain pienen jääkaiden lopulta (1850) nykypäivään asti. Pidemmän ajan kuvaajat romuttavat korrelaation täysin.
– Maassa oli loppumaisillaan ns. pieni jääkausi 1850-luvulla. Tuota kohtaa käytetään mittapisteenä lämpötilan nousulle. Se on totta, että tuosta ollaan noustu n. 1,5 astetta, koska silloin oli pieni JÄÄKAUSI, mutta jos mittapisteeksi otetaan pidempi aikajana niin ollaan laskusuunnassa. Esim. 1200-luku jos otetaan alkupisteeksi, niin nyt ollaankin pakkasen puolella.
– Jos lämpötilaa katsotaan satoja miljoonia vuosia taakepäin, niin telluksen normilämpötila näyttää olevan 10C astetta nykyistä enemmän. Matkan varrelle on sattunut lukuisia dippejä, josa on aina noustu tuolle samalle tasolle. Tuossa skaalassa ollaan nyt todella matalissa lämmöissä. Lähes jääkauden partaalla!
– IPPC on vääristellyt lukuisia kuvaajiaan. Tämä on törkeä valhe koko ihmiskunnalle! IPPC:n kolmannessa raportissa oli Michael Mannin kyhäämä lätkämaila-kuvaaja. Sen raakadata on tilastovalhetta, joten koko kuvaajankin on vain yksi iso valhe!
– Myös suomalaista lämpödataa ollaan vääristetty. Kylmiä päiviä on tiputettu paljon pois datasta. Tämä saa tietenkin käppyrät näyttämään lämpimimmiltä kuin todellisuudessa on ollut.
– Maa on kokenut kymmeniä isoja ja satoja pienempiä jääkausia. Ilmaston muutos on siis kokoajan läsnä. Sitä tapahtuu, oli ihminen maan päällä tai sitten ei. Lämptilojen muutokset perustuvat lukuisiin eri luonnollisiin sykleihin.

Tietoomme on tullut, että korkean tason maailmanlaajuinen verkosto, joka koostuu 500 näkyvästä ilmastotieteilijästä ja ammattilaisesta, on ilmoittanut YK:lle, että ei ole ”ilmastohätätilannetta”: Mallit ovat ennustaneet paljon enemmän lämpenemistä kuin pitäisi.  Ne eivät ole uskottavia eivätkä luotettavia politiikan välineinä, koska ne liioittelevat kasvihuonekaasujen, kuten CO2: n, vaikutusta ja jättävät huomiotta tosiasian, että ilmakehän rikastaminen hiilidioksidilla on hyödyllistä.

Ilmastonmuutos, jota ei koskaan ollut: Ilmastomallien (purppuran ja punaisen kohdistimen) Kts. tästä ennustama ilmaston lämpeneminen on kolme kertaa odotettavissa olevaa lämpenemistä, joka perustuu virallisesti arvioituihin ihmisen aiheuttamiin ilmastovaikutuksiin (oranssi kohdistin) ja neljä kertaa havaittuun lämpenemiseen (vihreä kohdistin).

https://www.youtube.com/watch?v=GpVBH-HY5Ow&feature=share&fbclid=IwAR0sT_Y95ppGjdopud8ssD05T6dpnK6JrqI_ZvBTKfZWRXPb-ALIQOi1P28

https://clintel.nl/prominent-scientists-warn-un-secretary-general-guterres/


Lopuksi,ilmastonvaihteluita ei voida välttää ihmisten toimenpiteinä kuin nimellisesti, mutta yritystoiminnan yhteiskuntavastuullisuutta voidaan jonkin verran kohentaa tosiasiallisestikin. ETVK suosittelee keinoksi siihen saattaa lakisääteiseksi ulkoinen toiminnantarkastus nykyistä laajemmille toimialoille, ainakin suuryrityksiin.


(ETVK) EETTISTEN SÄÄNTÖJEN TIEDOTUS- JA VALVONTAKESKUS RY

Jyrki Saari, asiamies

etvk.fi