ETVK, Jyrki Saari, asiamies:
Tartuntatautilain kohta joka pakottaa esimerkiksi influenssarokotteeseen hoitajat herättää kritiikkiä: Ei ole yleinen etu, vaan lääketehtaan voittojen.

Tarkoituksena esitetään heikkokuntoisten ja riskiryhmissä olevien potilaiden suojaa vakavia tarttuvia tauteja vastaan. Hoitohenkilökunnan rokotteilla onkin tässä tutkimusten mukaan merkittävä rooli.

Kansanedustajat puolustelevat pakkopykälälainsäädäntöä sillä, että on tärkeää, että työpaikoilla etsitään aidosti hyvät ratkaisut tilanteisiin, joissa työntekijä ei halua tai voi rokotteita ottaa. Irtisanomisen sijaan on esimerkiksi työtehtävien uudelleenjärjestelyllä mahdollista koittaa ratkoa tilannetta.

Tiedossamme on jo akuutti tapaus Kauhajoelta. Osa potilaista ja heidän vieraistaan on ottanut influenssarokotteen, osa taas ei ole. Influenssarokote suojaa jotakuta kaksi viikkoa, tai ei lainkaan.

Raskaana oleva hoitaja pakotetaan palkan menetyksen uhalla kiisteltyyn influenssarokotteeseen. Hoitajan keskenmenon tms. vaara ei kiinnosta työnantajaa/työpaikkalääkäriä lainkaan.

Lue myös ETVK moitti Tartuntatautilain muutosta