Jyrki Saari
Viranomaisissa perusturvaa ei toteuteta, vaan kiristetään luopumaan työstä, jos esim. itsenäinen päivähoitaja saa vain yhden hoitolapsen kolmen kuukauden jaksoa pidemmän ajan.

Perusteluksi viranomaisissa esitetään työn tuloksena ansaittua esim. 500 euron rahamäärää tappiolliseksi yritystoiminnaksi. Työ kiristetään lopettamaan henkeen ja terveyteen kohdistuvalla uhkauksella ettei perusturvaa toteuteta.

Työntekijän on siis hankkiuduttava viranomaiskiristyksessä ja uhkailun vaikutuksesta kokonaan työttömäksi työnhakijaksi, jotta saadaan työmarkkinatukea käyttöön työn tekemisen sijaan.

Kokonaan työtön taas työllistyy tosiasiassa huomattavasti heikommin kuin työnhakija joka on työpaikan vaihtaja tai lisätyötä hakeva. Näin asia on työvoimaviranomaisten kokonaan työtöntä kannustavimmista toimenpiteistä huolimatta. Tämä johtuu taas työnantajien asenteellisuudesta ”työtön on laiska, viinajuoppo ja menettänyt mukamas kyvyt ja taidot jo parissa kolmessa kuukaudessa. Aikalailla päätöntä asennevammaisuutta sekin edustaa.

Sitä lietsontaa pitää yllä marginaaliset työnantajat jotka ovat valmiit kuin Melberg sotaan hyväksikäyttämään työttömän työpanosta ”harjoittelijana” vaikka maailman tappiin asti. Samat työnantajat ruikuttavat alvariinsa suurista työnantajan maksuista ja veroista. Julkishallinnon tarvitsisi siis heidän logiikkansa mukaan järjestää työvoima täysin vastikkeetta. Tässä sen logiikan kaava 1+1=5.

Samaa lietsontaa pitää jotkut työvoiman edustajatkin joilla on työpaikka, vielä. He ovat tyyppejä jotka keinottelevat mieluusti osakkeilla. He kannustavat osakeantiensa vuoksi bonustirehtöörit järjestämään YT-menettelyitä, jotta saavat suurempaa osinkotuottoa ja potkut persuksiinsa.