Lindorffia on helppo boikotoida: voit yksinkertaisesti olla käyttämättä firmojen palveluita, jotka käyttävät näitä huijareita perinnässään. Ennenkuin otat vaikka puhelinliittymän, sähköyhtiön yms. kysy heiltä jo etukäteen käyttävätkö he Lindorff Oy:n palveluita.

Lindorff Tuija Keronen

Lindorffin nykyinen toimitusjohtaja Tuija Keronen

Lindorff Oy on täysin laittomasti velallisen vahingoksi toimiva koronkiskojafirma, jolla on hämärää taustallaan jo pidemmältä ajalta. Mainittakoon, että Lindorffin edeltäjä Contant Oy on saanut liiketoimintakiellon nimenomaan velallisen vahingoksi aiheutuneesta toiminnasta sekä koronkiskonnasta ja nyt nämä samat talousrikolliset jatkavat toimintaa ainoastaan eri nimellä. Ja kenenkään puuttumatta asiaan.

Tämän artikkelin lainaukset ovat peräisin netin keskustelupalstalta niinkin kaukaa kuin vuodelta 2010. Paljon on vettä virrannut Tammerkoskessa tuon jälkeen, mutta edelleen Lindorff jatkaa vanhoilla metkuillaa. Eilisessä MV:ssä Velallisten tukiryhmän Hilkka Laikko kertoi Lindorffin lainvastaisesta toiminnasta. (http://mvlehti.net/2016/03/14/lindorff-007-lupa-ryostaa/)

Tämäkin juttu poiki Hilkka Laikolle taas kymmeniä yhteydenottoja uusista tapauksista, joissa Lindorff on menetellyt laittomasti ja pyrkinyt perimään joko jo maksettua, vanhentunutta tai peräti kokonaan olematonta velkaa.

Lindorff IV

Netin keskustelusta löytyi mm. tämä esimerkki Lindorffin sangen mielenkiintoisesta perintälogiikasta ja velkamatematiikasta:

Todella hämärää toimintaa tuolla Lindorffilla.

Maksoin noin reilu kuukausi sitten Lindorffille lyhennystä 195e, 445e euron perintäkuluista. Noin viikkositten soitin ja kyselin nykyistä velkaani, joka yhtäkkiä olikin 370e, eli 195e:n lyhennys olikin mukalyhentänyt velkaani vain 75e.

Soitin siitä heile ja kysyin perusteluja moiselle toiminnalle. Ei perusteluja.”Se nyt vaan on sen verran”. Mitään uusia laskuja heille ei ole tullut, joten asiaa ei voi silläkään
perustella. Noh…tänään soitin heille uudestaan ja nyt velkani olikin 450e, eli se oli kasvanut n. viikonaikana 80e. Ei tämä nyt ihan laillista toimintaa voi olla. Lyhennät velkaasi 195e ja kk:n päästä velkasionkin 5e enemmän. Jotain tässä kyllä mättää…

Samaisesta keskustelusta löytyi myös hyviä neuvoja, miten Lindorffiin kannattaa suhtautua:

Paras tapa, mikäli joudut tämän roskafirman postituslistalle, on olla maksamatta laskua tai suoraan viedä se poliisiasemalle, koska mikäli esim. 15 euron sähkölasku on noussut Lindorffin toimesta 60 Euroon ja erehdyt maksamaan sen, he lähettävät saman laskun vielä pari kertaa uudestaan 60 euron hinnalla ja katsovat jos maksaisit vaikka nekin. Melko kalliit ovat postimerkit näillä Lindorffin huijaritytöillä…

Myös toinen hyvä tapa boikotoida Lindorffia, on yksinkertaisesti olla käyttämättä firmojen palveluita, jotka käyttävät näitä huijareita perinnässään. Ennenkuin otat vaikka puhelinliittymän, sähköyhtiön yms. kysy heiltä jo etukäteen käyttävätkö he Lindorff Oy:n palveluita. Ja mikäli käyttävät, ilmoita suoraan kyseiselle firmalle, että et tarvitse heidän palveluitaan ja käytät ainoastaan firmojen palveluita, jotka toimivat rehellisellä pohjalla.

Tässä alla saman nettikeskustelijan kokoama lista firmoista, jotka käyttävät Lindorffin palveluksia, on siis vuodelta 2009. Eikä missän nimessä kattava. Nyt tarvittaisiinkin kansalaisten aktiivisuutta, että saisimme ajantasaisen listan Velallisten tukiryhmän käyttöön, että voidaan aloittaa mittava boikottikampanja. Voitte ottaa näissä asioissa yhteyttä Velallisten tukiryhmän tiedottajaan Hilkka Laikkoon (email: hilkkamlaikko@gmail.com).

Näyttää siltä, että se on ainoa tapa päästä eroon tästä verenimijäbismeksestä. Viranomaiset ja oikeuslaitos kun näyttävät lähinnä ottaneen sen suojelukseensa, joten siltä taholta lienee turha odottaa apua. Kyseisestä firmasta on nimittäin jo vuosikausia lähetetty lukemattomia kanteluita kaikille mahdollisille tahoille, joille tähän laittomuuteen puuttuminen kuuluisi.

Lain mukaan toiminta velallisen vahingoksi on kielletty, mutta mitä muuta heidän toimintansa on kuin köyhien viimeisten rahojen riistämistä?

Jos 15 euron sähkölasku on kuukauden päästä 55 E, voidaan ihmetellä mitkä ryöstäjät tässä maassa saavat toimia “lain varjolla”.

Muitakin törkeitä perintäfirmoja/koronkiskureita on kuten Intrum Justitia Oy, Aktiv Capital Oy sekä Svea Perintä, mutta häikäilemättömin ja röyhkein näistä on ilman muuta Lindorff Oy.

Lindorff Oy:n koronkiskonta/huijauslaskutuspalveluja käyttävät mm:

– Saunalahti Oyj, Elisa Oyj, Nordea Rahoitus Oy (älä hae pankkilainaa Nordeasta!), Kss Energia, Tampereen sähkölaitos,If vakuutus, Oulun kaupunki, Sampopankki

yms. monta muuta.

Itse vaihdoin Saunalahden ja Elisan liittymät samantien pois kun ensimmäinen Lindorffin huijauslasku tuli. Myöskin If-vakuutusyhtiö sai samantien kenkää enkä ota näiltä firmoilta kuuna päivänä enää yhtäkään vakuutusta, puhelinliittymää enkä nettiliittymään vaikka ilmaiseksi tarjoaisivat. Sama koskee näitä sähköyhtiöitä, joiden sähkö ei enää kotonani kulje.

Tee sinäkin samoin!

Lähde: suomi24.fi

T5/MV
toimitus5mv@gmail.com

ETVK KOMMENTTI

Julkishallinto saattaa edelleenkin käyttää tätä samaista Lindorffia. Huomautimme asiasta  Suomen kuntiin 2013 alussa. Kuntaliiton omistama eettinen perintätoimi piti tulla tilalle alkaen 2015. Rovaniemelle on tiettävästi tullut ja Tampereella on tehty asiasta aloite.  Hallinnon irtiotto tällaisista epäeettisistä toimijoista saisi olla nopeampaakin.