ETVK moittii Kelaa, että Kela on 7.2.2019 päättänyt lisätä toimeentulotukihakemuksen käsittelemiseen yhden päivä lisää, jos hakemus on saapunut viikonloppuna. Kelan uuden ohjekirjeen sivulla 153 sanotaan tulkinnan muuttumisesta näin:

Jos hakemus saapuu Kelaan viikonloppuna (la-su), hakemuksen saapumispäivä on seuraava arkipäivä eli maanantai, jollei kyseessä ole arkipyhä. Käsittelyaikaa aletaan laskemaan saapumispäivää seuraavasta arkipäivästä eli tiistaista lukien. Käsittelyajan laskenta tehdään samalla tavalla arkipyhän osalta. Laskeminen poikkeaa esimerkiksi muutoksenhaun määräaikojen laskemisesta.

Kela osoittaa tässä toimeentulotukiasiassa piittaamattomuuttaan, ei ainoastaan kaikkein vähäosaisimmista, vaan myös hallinto-oikeuksien ratkaisuista joita on valmiina kuntien menettelyjen ajoilta.

Lue aiheesta myös juristi Sakari Timosen blokikirjoitus Kela ja lain rajat: https://blogit.apu.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2019/02/18/kela-ja-lain-rajat/?fbclid=IwAR07fbJpBfxnNUkOI8CZ3KX8IfLBetgF7qnVOB_OHeplETUlhyJfdfO4kYI