Nuclear Posture Review Talking Points

Yhdysvallat kehittää kahdenlaisia ​​”taktisia” pienitehoisia ydinkärkiä.

Asiakirjassa väitetään, että pienempien ydinaseiden rakentaminen (Hiroshima-kokoinen) sallii Yhdysvaltojen kehittää entistä ”uskottavampaa pelotetta” Venäjää vastaan, koska pienemmät ydinaseet ovat ”käyttökelpoisempia”. Yhdysvalloissa on kuitenkin jo pienitehoisia ​​ydinaseita (lentävät risteilyohjukset ja Euroopassa sijaitsevat B61-painovoimapommit).

Uudet pienitehoiset ydinkärjet ovat: (1) Trident D5 -sukellusveneistä laukaistavat ohjukset ja (2) merestä laukaistava ydinristeilyohjus.

NPR laajentaa olosuhteita, joissa Yhdysvallat voisi käyttää ydinaseitaan.

Uudet olosuhteet sisältävät vastauksen ei-ydinaseisiin, jotka aiheuttivat suuronnettomuuksia tai jotka kohdistuivat kriittisiin infrastruktuureihin, kuten ydinvoima- ja valvontakohteisiin.

Tämä merkitsee Obama-hallinnon NPR: n politiikan hajoamista, jossa todettiin, että Yhdysvallat ei uhkaisi käyttää ydinaseita, ydinsulkusopimuksen ydinaseettomia maita vastaan.

NPR sivuaa diplomatiaa ja asevalvontasopimuksia.

Koko asiakirjassa ei mainita NPT VI artiklaa. NPT lailla velvoittaa Yhdysvaltoja riisumaan ydinaseitaan.

Asiakirjassa arvostellaan ydinsulkusopimusta (TPNW) , jonka mukaan se on epärealistista ja vahingoittaa kansainvälistä turvallisuutta.

Yhdysvallat ei anna suostumusta (CTBT) ratifioimiseksi. (Laaja ydintestauksen kieltävä sopimus)

 

Pääkohdat:

NPR-luonnos lisää vaarallisesti ydinaseisiin luottamista ja jättää pois diplomaattiset sopimukset, jotka estävät konfliktit ja pitävät meidät turvassa.

Asiakirja osoittaa, että ydinaseiden asema lisääntyy sotilaallisissa suunnitelmissa ja alentaa ydinaseiden käyttökynnystä. NPR ei edes viittaa NPT VI artiklaan kertaakaan 64-sivuisessa asiakirjassa.

NPT: n huomiotta jättäminen ja TPNW: n hylkääminen osoittavat, että Yhdysvallat liikkuu muuta maailmaa vastakkaiseen suuntaan hylkäämällä diplomaattiset perussopimukset, jotka vähentävät ydinaseiden vaaroja. Kansainvälinen yhteisö (kaksi kolmasosaa YK: n kansakunnista) on jo äänestänyt TPNW: n tueksi julistamalla ydinaseet laittomiksi.

”Käyttökelpoisempien” pienten ydinaseiden käsite on erittäin ikävä.

Ydinaseiden käyttö tuhoaa kaupunkeja, tuhoaa väestöä ja aiheuttaa pitkäaikaisia ​​ympäristötuhoja.

Hiroshima osoittaa, että pienen ydinaseen käytöllä on tuhoisia humanitaarisia seurauksia. Merkittävä lääketieteellinen vaste olisi mahdotonta. Hyökkäys mihin tahansa kaupunkiin tuhoaisi sairaaloita ja klinikoita, tappaa monia kaupungin terveydenhuollon ammattilaisia, pyyhkäisi lääketieteellisiä tarvikkeita ja lamaisi viestintä- ja kuljetusjärjestelmät. Hiroshimassa 90 prosenttia lääkäreistä ja sairaanhoitajista tapettiin tai loukkaantui ja neljäkymmentäkaksi 45 sairaalasta tuhoutui.

”Rajattu” ydinsota on oksymoroni. Kaikella ydinaseiden käytöllä olisi katastrofaalisia globaaleja terveys- ja ympäristövaikutuksia.

Tieteelliset tiedot osoittavat, että alueellinen ydinase, johon kuuluu vähemmän kuin yksi prosentti maailmanlaajuisesta ydinasejärjestelmästä, olisi ympäristötuho ja aiheuttaisi välittömän ilmastonmuutoksen. Pienitehoisen ydinaseilla käyty sota uhkaa myös laajentua laaja-alaiseen globaaliin konfliktiin, jossa käytetään suurempia ydinaseita.