Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta tiedottaa
Puolueet haluavat vahvistaa kansalaisyhteiskuntaa ­ja rakentaa luottamusta

Oikeusministeriö 24.10.2018 16.09

Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE kannustaa seuraavaa hallitusta vahvistamaan kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä ja autonomiaa. Puolueiden edustajat näyttivät vihreää valoa järjestöjen vaikuttamismahdollisuuksien lisäämiselle.

KANE järjesti tänään (24.10.18) Säätytalolla Helsingissä paneelikeskustelun, jossa eduskuntapuolueiden edustajat haastettiin pohtimaan, miten ne edistäisivät kansalaisyhteiskunnan toimintaedellytyksiä tulevassa hallitusohjelmassa.  Lue koko tiedote tästä

ETVK 2.§ Yhdistyksen tarkoitus
Edistää YK:n ihmisoikeusjulistuksen mukaisen toiminnan toteutumista yhteiskunnassa.Kehittää em. julistuksen ja pohjoismaissa noudatetun kansalaisoikeuksien pohjalta eettiset säännöt jotka soveltuvat luottamuksen ylläpitämiseen sekä edistää niiden käyttöä virkamieskunnan ja kansalaisten välisessä julkisessa toiminnassa sekä yrityksiä, yhteisöjä ja yksilöitä eri ammattikuntien ja asiakkaiden välisessä toiminnassa. Yhdistyksen eettisissä säännöissä pyritään ottamaan huomioon kestävä kehitys ja kansalaisten tahdon ja oikeuksien toteuttaminen.

Asiaa koskevaan kannaottoomme sähköpostilla suoraan vastasivat  kiittäen viestistä Tarja Filatov, Ben Zyskowic ja Valtioneuvosto kirjaamon vastaanottokuittauksella.

Lue aiheesta myös
Kansalaisyhteiskunta tarkoittaa yleisimmän määritelmän mukaan kaikkea vapaaehtoisesti järjestäytynyttä inhimillistä toimintaa ja instituutioita, jotka eivät kuulu julkiseen sektoriin eli lähinnä valtioon ja kuntiin. Yleensä myös virallinen voittoa tavoitteleva taloudellinen toiminta jätetään siitä pois. Kansalaisyhteiskunnan käsitteen on kehittänyt saksalainen filosofi Georg Wilhelm Friedrich Hegel. Kansalaisyhteiskunnasta on myös kirjoittanut Hegeliä tulkiten ja käsitettä uudelleen määritellen filosofi Karl Marx. Lue lisää tästä