ETVK  Jyrki Saari
Suomessa on saatavilla osaavaa palkka- sekä palkatonta työvoimaa erityisen hyvin. TE-palvelussa on tänään 6.9.15 avoinna 12 213 ilmoitusta avoimista työpaikoista. Heinäkuun lopussa työ- ja elinkeinotoimistossa oli kaikkiaan 639 700 työnhakijaa. Avoimia palkkatyöpaikkoja oli Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2015 toisella neljänneksellä 28 800. Kesäkuussa oli avoinna 68 300 työpaikkaa.

1Sieppaa

Asiallisen palkkatyöpaikan tarjoaja saa parisataakin hakijaa seuduilla joissa ihmisiä yleisemmin asuu kohtuullisen työmatkan päässä. Suomalainen työvoima on pääasiassa osaavaa, hyvin koulutettua väkeä. Oppisopimuksella saa suomessa, voi sanoa poikkeuksellisen helposti yritykselle sitoutuneen täsmäosaajan tulevaisuuttakin ajatellen.

Sieppaa

Vapaaehtoistoiminnassa on mukana 1,4 miljoonaa suomalaista, ilmenee Kansalaisareenan, HelsinkiMission ja kirkkohallituksen teettämästä tutkimuksesta. Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä. Vapaaehtoistyötä tehdään keskimäärin 18 tuntia kuukaudessa. Tuntimäärä on lisääntynyt vuodesta 2010. Vapaaehtoistyötä tehdään nykyisin lähes 170 000 henkilötyövuotta, kun lukema oli 146 000 vuonna 2010.

Marginaalisilla työnantajilla on luonnollisesti vaikeuksia saada hankittua mitään työvoimaa. Heitä onkin juuri viimepäivinä alettu taas käyttämään kansankiihotuksellisin keinoin tähdäten eettisesti arveluttavaan poliittiseen toimintaan työttömien aseman heikentämiseksi.

logo E G