ETVK moitti Tartuntatautilain muutosta  2018-02-14 klo 08:19  Valtioneuvostoon, Sosiaali- ja terveysministeriöön ja Oikeusministeriöön. Lue tästä.

Nyt 19.10.2018 15.53 Sosiaali- ja terveysministeriö  pyytää lausuntoa muuttamista koskevasta lakiesityksestä jossa ehdotetaan ETVK:n moitteeseen nähden olennaisesti liittyvää muutosta seuraavaasti:
”Ehdotetaan, että työnantaja tulisi ensisijaisesti käyttää momentissa tarkoitettujen potilaiden ja asiakkaiden hoitamiseen asianmukaisesti rokotettuja työntekijöitä. Syynä rokottamattoman henkilöstön käyttöön voisi olla esimerkiksi se, että työnantajalla ei jo ole palvelussuhteessa riittävästi rokotettua ammattitaitoista henkilökuntaa, yliherkkyys tai muu rokotettavan ominaisuus taikka uusi työntekijä on saatava nopeasti töihin. ”

Sosiaali- ja terveysministeriö 19.10.2018 15.53
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö pyytää lausuntoja tartuntatautilain muuttamista koskevasta lakiesityksestä.

Lakiesityksessä ehdotetaan tarkennuksia säännökseen, joka koskee työntekijöiden ja opiskelijoiden rokotuksia sellaisissa toimintayksiköissä, joissa hoidetaan tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita potilaita. Esityksen mukaan näissä toimintayksiköissä työskentelyyn olisi ensisijaisesti käytettävä henkilöä, joka on oman ilmoituksensa mukaan sairastanut tuhkarokon ja vesirokon tai saanut niitä vastaan rokotukset sekä tarvittavat muut rokotukset.

Jos henkilö ei ole sairastanut tuhkarokkoa tai vesirokkoa, häneltä edellytettäisiin rokotusta. Imeväisikäisiä hoitavan olisi otettava rokotus myös hinkuyskää vastaan.

Lisäksi työskentelyyn influenssakauden aikana olisi otettava rokotus influenssaa vastaan vuosittain.

Työntekijä voisi käydä rokotuksissa työaikana. Rokotukseen osallistuminen olisi vapaaehtoista.

Lausuntoaika on 19.10. – 16.11.2018.

Lisätietoja

ylilääkäri Sari Ekholm, p. 02951 63447
hallitusneuvos Liisa Katajamäki, p. 02951 63329
lääkintöneuvos Anni-Riitta Virolainen-Julkunen, p. 02951 63324

Kaikkien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@stm.fi

Päivitys:  Asiasta uutisoi myös Kuntalehti ja Yle