Vaalit Suomessa, ja kuinka ollakaan, niin poliitikot esittävät taas kerran pää märkänä kaikenlaisia yksipuolisia sitoumuksia suomalaisille, jotka vaikuttaisivat maailman kasvihuonekaasupäästöjen määrään peräti joitain promilleja.

Kasvihuonekaasujen ilmakehän lämpöä sitova vaikutus vain saattaakin olla hyvin vähäistä verrattuna esimerkiksi vesihöyryn ja säteilyn aiheuttamaan?

Ilmassa oleva vesihöyry tallettaakin lämmön tietävästi noin 100 kertaa tehokkaammin kuin esim. hiilidioksidi, paitsi jossain varsin kyseenalaisessa tietokoneohjelman mallinnuksessa.

Aurinko pääasiassa, mutta myös ydinvoimalat lähettävät säteilyä, joka absorptiona eli imeytymisenä aineeseen varsinkin tummissa pinnoissa muuttuu lämmöksi. Kuin kaupan päälle tulee vielä ydinvoimaloiden valtavat lauhdelämmöt vesistöihin.

Miksi mainitsen vain ydinvoimaloiden lauhdelämmön tässä? Siksi, ettei ydinvoimaloiden lauhdelämpöä voida käyttää kaukolämpönä kiinteistöiden lämmönluovutuspiireihin.

Syy on se, ettei ydinvoimaloiden säteilyvuodot toppaa mihinkään lämmönvaihtimeen ja näin ne päätyisivät suoraan asuntoihin. YK:n alainen IAEA tietysti kieltää ihmisten myrkyttämisen esim. asuntoihinsa tuolla tavalla.

Veikkaanpa, että hiilipäästöhuijauksella vain on helpompi verottaa kuin vesihöyryllä. Siksikö te arvoisat vaaliehdokkaat ja useat muutkin poliitikot suoraan sanottuna valehtelette ihmisen aiheuttamista asioista ilmastonmuutoksissa? Siitäkö menette, mistä aita on matalin, vaikka aihe olisi kuinka tärkeää luokkaa hyvänsä?

Eipä taida olla totta sekään, että yksimielisyyttä tai tiedemiesten enemmistöä olisi puolustamassa väitettä ihmisen aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä ylipäätään, eikä varsinkaan kasvihuonekaasuilla?

Tietysti aina suurella rahalla (esim. ydinvoimateollisuuden) saadaan ns. yksimielisyyttä aikaan vaikka minkälaisista vaihtoehtoisista totuuksista.

Hiilipörssihuijausten huumassa näyttää nyt unohtuneen yli puoluerajojen, varsinkin vaaliehdokkailta, että ydinreaktorit ovat ajautuneet ratkaisemattomiin turvallisuuskysymyksiin ja ovat vakava uhka kansanterveydelle.


Turvallinen energia ohjelma

Turvallinen energiaohjelma keskittyy suojelemaan kansanterveyttä, kansallista turvallisuutta ja säästää veronmaksajia estämällä rakentamasta kalliita, likaisia ja vaarallisia uusia ydinreaktoreita. Jotta ilmastonmuutoksen torjumiseksi suojellaan kansanterveyttä ja vastataan energian tarpeisiin taloudellisesti, niin on keskityttävä ratkaisuihin, joissa käytetään uusiutuvia energialähteitä.

Uusiutuvaa energiaa ovat aurinko-, tuuli-, vesi- ja bioenergia, maalämpö sekä aalloista ja vuoroveden liikkeistä saatava energia.

Bioenergiaa ovat puolestaan puuperäiset polttoaineet, peltobiomassat, biokaasu ja kierrätyspolttoaineiden biohajoava osa.

Aalto- ja vuorovesienergian tuotanto ei Suomessa nykyteknologialla ole kannattavaa, eikä niillä ainakaan vielä ole merkitystä energiantuotannossamme.


Jyrki Saari, asiamies
jyrki.saari(at)etvk.fi


Lisätietoa turvallisesta energiaohjelmasta:
https://www.etvk.fi/turvallinen-energia/