OL3 ”Iisakin kirkko” työmaalta

 

Ydinvoimateollisuudella  ( 1.)  ilmastotavoite on ilmeisesti saada ydinvoiman lauhduttamista lisäämällä merivesiin IPCC:n lämpötilamalli samoin kuin kymmenet tietokonemallit toimimaan todellisemmin. Tänä päivänä ne antavat n. 50 % liian korkeita lämpötiloja verrattuna toteutuneeseen ( 2.). Siinä sitä onkin varsinaisessa merkityksessä henkeä salpaava tavoite. Tavoitteen toteutuessa  ilmakehä nimittäin ilmeisemmin ionisoituisi niin, että se   tuhoutuisi typpipalona.

Kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) juuri julkaistut viestit tulee ottaa vakavasti, arvioidaan EK:ssa ( 3.). Suomalaisyritysten ilmasto-osaaminen on hyödynnettävä maksimaalisesti niin kotimaassa kuin maailmalla. Tuoreen selvityksen mukaan Suomi on jo nyt maailman 2. paras innovaatiomaa cleantechissä.

Parempi ratkaisumalli maamme hallinnolle olisi luopua ydin(ase)teollisuuden pönkittämisestä ja saneerata nykyisetkin ydinvoimalat vaikkapa maavoimaloiksi ja kehottaa kalibroimaan ne tietokonemallit.

Turvallinen energiaohjelma (4.)  keskittyy suojelemaan kansanterveyttä, kansallista turvallisuutta ja säästää veronmaksajia estämällä rakentamasta kalliita, likaisia ja vaarallisia uusia ydinreaktoreita. Jotta ilmastonmuutoksen torjumiseksi suojellaan kansanterveyttä ja vastataan energian tarpeisiin taloudellisesti, niin on keskityttävä ratkaisuihin joissa käytetään uusiutuvia energialähteitä.

ETVK asiamies

Lue aiheesta myös:
T&T – Hiilidioksidi pelastaa ihmiskunnan
Olli Pusa – Ilmastonmuutos on suuren luokan huijaus?

Simo Ruoho – Ilmastofoorumi ry